Een Nacht in Annwn

Een Nacht in Annwn

Het Verhaal van Willy Jones' BDE

Owen Jones, Luc Wyn

$4.99

  • Description
  • Author
  • Info
  • Reviews

Description

Een Nacht in Annwn
Het Verhaal van Willy Jones' BDE
Annwn is het oeroude Welshe word voor de Hemel, en was, net als Walhalla, onderaards. De roman vertelt het verhaal van Willy, een oude Welshe schaapherder uit de heuvels, die zich heeft laten gaan na de dood van zijn geliefde vrouw. Op een dag sterft zijn oude hond, terwijl hij ermee aan het wandelen is, en Willy zakt ineen na een door het verdriet veroorzaakte hartaanval, hoewel hij de wil om te leven al lang voordien had opgegeven.
Hij wordt echter wakker in een ziekenhuis en tracht zijn ervaring te begrijpen. Binnen korte tijd beseft hij dat zijn jonge verpleegster, Sarah, zijn overleden echtgenote is, en hij begint zich bewust te worden dat hij dood is.
Het ontzet hem niet, maar is zelfs overgelukkig.
Hij brengt ‘dagen’ door met Sarah in Annwn, waarbij zij hem rondleidt en uitlegt hoe de zaken werken ‘in de Hemel’. Hij is verwonderd over alles dat hij ziet en hoort, tot hij plots zonder waarschuwing naar zijn lichaam wordt teruggeroepen. Zijn lichaam was ook in een ziekenhuis, maar in de fysieke wereld, en hij wordt wakker na een BDE (bijna-dood-ervaring). Dan begint hij zijn vrouw opnieuw te zien, en zijn herinneringen aan zijn verblijf van verscheidene dagen in Annwn keren terug.
Zijn leven wordt getransformeerd en hij hij heeft een nieuwe wil om te leven, werkend met zijn vrouw van De Andere Zijde ten voordele van de minder gegoeden om hem heen, tot ook zijn einde er op een dag aankomt en hij weer voor altijd één is met zijn vrouw.


Author

Owen Jones:
Biografie van de auteur
Auteur Owen Jones, uit Barry, Zuid Wales, begon vrij recent romans te schrijven, hoewel hij al heel zijn volwassen leven schrijft. Hij heeft in verscheidene landen gewoond en gewerkt en is naar heel veel andere gereisd.
Hij spreekt zeven talen vloeiend, of heeft ze gesproken, en leert momenteel Thai met zijn Thaise echtgenote waarmee hij al tien jaar samen is.
“Het heeft me nooit veel tijd gekost om een taal te leren”, zegt hij, "maar Thai heeft geen connectie met eender welke taal die ik voordien gestudeerd heb.”
Wanneer men hem vraagt naar zijn zijn schrijfstijl, zegt hij: “Ik ben een Kelt, en wij zijn romantisch. Ik geloof in reïncarnatie en veel meer daarnaast van die strekking. Dat geloof, zoals ‘Doe voor anderen ...’ en ‘Boontje komt om zijn loontje’, het Noodlot en Karma staan centraal in mijn leven, dus ze komen tot uiting in mijn werk.’
Zijn eerste roman, ‘Daddy’s Hobby’ uit de serie ‘Behind The Smile: The Story of Lek, a Bar Girl in Pattaya’ werd gevolgd door vier vervolgromans, maar zijn grootste collectie is ‘The Megan Series’, achttien romans over de psychische ontwikkeling van een jong tienermeisje, waarvan de ondertitel ‘A Spirit Guide, A Ghost Tiger and One Scary Mother!’ hen mooi opsomt.

Info

Reviews